Trenger du hjelp eller lurer på noe?

Knust skjerm, dårlig batteri, vannskadd mobil og sikkerhetskopi av data

ofte stilte spørsmål

Må det bestilles tid for skjermbytte eller andre enkelte reparasjoner?

Hos oss kan du enten komme innom og få fikset mobilen på Drop-inn eller avtale tid i forveien. Det er litt avhengig av hvilke type mobil det gjelder. De mest kjente modellene kan fikses ved Drop-inn.

Oppgitt pris på en reparasjon er den totale prisen eller tilkommer det noen andre kostnader?

Våre fastsatte priser er totale priser (inkl. deler, arbeid og moms), det tilkommer ikke noe mer.

Hvor lang tid tar det å få fikset skjerm på mobilen/ipad?

Iphone skjermbytte ved drop-in kan ta fra 30min (vi oppgir 1 times tid til vanlig), skjerm bytte på andre mobiler som samsung og huawei kan ta fra en time, avhengig av status på deler. Ipad touch glass eller skjermbytte kan normalt fikses på dagen. Ber om å ta kontakt eller komme innom for konkret oversikt for andre type reparasjoner.

Hva er viktig ved bytte av mobil eller ved salg/kjøp av gamle mobil?

For at alt data skal være slettet på gamle mobilen må den slettes til fabrikk, dette kan gjøres via innstillingene. Ev. også logges av fra kontoen før den slettes, dette for eksempel ved salg/kjøp av brukt mobil eller ved at gamle mobilen gis bort til noen.

Hvordan overføre data til nye mobilen?

Det er enklere å overføre data fra en mobil til annen hvis det er aktiv backup via icloud, Nettsky Skydrive eller Onedrive, dette kan gjøres ved å logge inn med samme kontoen på nye mobilen. Det også finnes andre alternativer som for eksempel itunes for iphone/ipad. Vi har utstyr og kan hjelpe med backup og overføring av data. Vi kan også hjelpe med å redde data fra ødelagt mobil.

SIM kortet satt inn feil eller at den sitter fast i mobilen?

Det anbefales ikke noen form for inngrep i tilfellet SIM-kort er satt inn feil eller at den er satt inn uten SIM-kort holder. Det er stor risiko for å ødelegge små kontakt pinner inne i SIM leseren som kan føre til at mobilen ikke blir brukbar igjen. Vi kan hjelpe i slike situasjoner, det vanligvis uten store overraskelser og det koster ofte ikke så mye.

Har fått vann i mobilen?Har fått vann i mobilen?

Det beste er å slå mobilen av og ev. ta ut batteriet (hvis batteriet ikke er innebygd) IKKE koble mobilen til lader. Selv om mobilen ser ut til å virke fint midlertidig bør den tas med til et verksted Snarest mulig for å fjerne fukt fra innsiden. Fukt og vann vil ofte skade komponenter etter tid mens salt/sjø vann danner irr og kan ødelegge mobilen i løpet av få timer. Flere steder på nettet skriver om å putte mobilen i ris om det har komet vann i mobilen, men vi har ikke sett noe effekt av det. Det kan være flere grunner til det, kan ikke utelukke om det hjalp litt mot fukt på Nokia mobiler i gamle dager.

Er det trygt å gå med knust skjerm på mobilen?

Hull i glasset eller at deler av skjerm glasset har falt bort kan føre til at en god del støv går inn i mobilen og små støv partikler stikker inn i batteri overflaten som igjen fører til dårlig batteri etter tid og i noen tilfeler brannfarlig. Det også lett kan fås inn fukt og vann i mobilen. Det anbefales reparasjon snarest mulig for å holde mobilen i bra stand.

Hva er sant om lading av mobil batteriet?

Som hoved regel laderen bør kobles av fra mobilen når batteri er nesten fullt. Å la mobilen lade over natta ikke bare ødelegger batteriet på ikke så lenge men også er stor fare for at batteriet tar fyr. Det uansett ikke anbefales å ha mobilen i senga og lade samtidig, det ofte er brudd på lade kabler som kan føre til brann etter kortslutning. Mobil batterier blir ofte oppblåst og brannfarlige etter at kjemikalier i den reagerer sakte etter tid pga. forhold som feil lading, slitasje eller kortslutninger etter vannskader i mobilen.

Blir det noe problem med hjem knappen etter skjerm bytte?

Nei, så lenge hjem knappen ikke har noe fysisk skade vil den fungere som vanlig.